Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De kat en de kerstboom

Sinterklaas is net het land uit en bij veel huishoudens komt de kunst kerstboom weer van zolder of er komt een mooie ‘echte’ kerstboom in huis. Gezellig met ballen, glitters én slingers erin! Voor katteneigenaren is dit altijd een spannende tijd in het jaar. Vele zien het alweer gebeuren…. De kat die in de boom springt, het pootje hengelt naar die mooie glinsterende kerstbal en wat dacht je van het knabbelen aan chocolade en kerstplanten?

Het is namelijk zo dat veel katten gewond raken als gevolg van een confrontatie met de kerstboom en de versiering. Belangrijk om jezelf dus altijd af te vragen waar je de kerstboom neerzet, want een kerstboom is niet zonder gevaar voor een kat. Je kan bijvoorbeeld denken aan het engelenhaar en de slingers waar aan wordt gekauwd of ingeslikt, of de giftige dennen naalden. Je kerstboom kan omvallen als je kat erin hangt met alle gevolgen van dien! Dan heb je ook nog je verlichting waar ze in verstrikt kunnen raken of erg kan branden en tot slot die vervelende metalen haakjes van de kerstballen. Maar om daarom de kerstboom geheel weg te laten is misschien ook weer het andere uiterste. Daarom heb ik wat tips voor jou om het kattenkwaad de kiem in te smoren!

– Neem een kunstboom, veel katten vinden die minder interessant ruiken en willen daar dus minder snel inklimmen. Een kunstboom heeft ook geen stam waar hij lekker aan kan krabben en zal minder schade aanrichten als hij omvalt.
– Zorg dat je kerstboom goed stevig (vast)staat.
– Gebruik kunststof versiering.
– Zorg dat je de verlichting uitdoet als je van huis gaat (stekker uit stopcontact). Voorkeur lampjes die werken op batterijen, deze worden namelijk niet zo heet.
– Gebruik plastic ballen
– Hang de ballen op met een touwtje
– Zet eet- en drinkbakjes van je kat niet in de buurt van de boom
– Mocht je toch voor een echte boom gaan, dan kan je het beste minimaal twee keer per dag de dennennaalden opruimen, deze zijn namelijk zeer giftig! Dat geldt ook voor het water waar de boom in staat.
– Hang geen echte chocolade in je boom, maar doe deze in een afgesloten leuke kerstpot. We willen natuurlijk niet dat je kat bij deze giftige snoepjes kunnen.
– En last but not least, de prachtige rode kerstster plant is ook giftig voor je kat! Zet deze dus buiten bereik van je lieve vriendje.

Maar er is ook licht aan het einde van de tunnel… Want hoe ouder de kat, hoe minder schade ze aanrichten, want dan is slapen namelijk vaak veel belangrijker dan de kerstboom ?

Voor de kerstdagen wil ik je nog een fantastische, heerlijke en warme blend meegeven die je zelf kunt maken. Wanneer je een kunstboom hebt kun je deze een klein beetje insprayen met de blend. Super lekker en geeft je een warm en blij gevoel. Uiteraard spray je nooit op je kat en zorg je er altijd voor dat je kat de ruimte waarin je sprayt kan verlaten.


Vul een glazen spray fles van 50/60ml met:
– ¾ gedestilleerd water
– 15 druppels Frankincense
– 10 druppels Tangerine
– 10 druppels Myrrh
Schud het flesje goed door voor gebruik.

Ik ben benieuwd hoe jij de blend ervaart! Laat in een reactie onder dit artikel weten wat jij er van vond, en wanneer je het liefste de blend gebruikt.

Fijne kerstdagen!

Liefs, Judith

Ps. Benieuwd welke etherische oliën je mag en kan gebruiken bij je kat? Volg dan de online minicursus!

Schrijf een recentie

twee + zeven =