Mijn Winkelwagen

Veilig gebruik van essentiële olie bij katten

Marieke van Soest

Marieke van Soest

Er gaan heel veel verschillende en tegenstrijdige berichten de ronde over wel of geen essentiële olie te gebruiken bij je kat. Zit je in het kamp dat wel graag oliën gebruik dan zijn zelfs in dat kamp heel veel tegenstrijdigheden te bespeuren. Maar weet je wat? Je kat heeft het uiteindelijk zelf voor het zeggen, ze zijn echt wijs genoeg. Als jij er dan voor zorgt dat je je aan de veiligheidsregels houdt dan kan het niet mis gaan.

poes, kat, katten, essentiële olie, cursus, veilig gebruik, verdunnen

Langzaam introduceren

Als je graag wilt beginnen met het gebruik van essentiële olie bij je kat dan doen je dat heel rustig aan. Katten hebben sowieso maar heel weinig nodig om een mooi resultaat te behalen met behulp van essentiële oliën en je werkt altijd met een 2% verdunning bij katten.

 

Hoe kies je de juiste olie?

Heel simpel. Maak een voorselectie van oliën die kunnen ondersteunen bij de uitdaging en laat je kat vervolgens zelf kiezen. Je hoeft echt niet te twijfelen aan hun wijsheid en ook niet aan hun kunde om jouw kenbaar te maken waar ze wel of niet mee behandeld willen worden.

Vertrouw je prachtige poezenbeest!

Waar moet je op letten?

Let heel goed op je kat de eerste 20 minjuten nadat je een olie in hebt gezet of dat nu via een diffuser, over de vacht of intern is. Let goed op! Vertoont je kat afwijkend gedrag neem hem dan meteen mee naar buiten voor veel frisse lucht en bij hele heftige reacties ga je naar de dierenarts.

Welke olie moet je kiezen?

Zorg ten eerste voor een veilig en betrouwbaar merk. Dat betekent dat je een rapport kan opvragen over de inhoud van het flesje waarop alle chemische samenstellingen in procenten te zien zijn. Voor mij is dit doTerra, maar er zijn andere goeie merken op de markt. Wat ik je echt wil afraden is het gebruik van essentiële oliën van het Kruitvat, Holland&Barret en de Etos om er een paar te noemen. Ze zijn vaak synthetisch en juist dat zorgt ervoor dat er nare verhalen de ronde gaan over schade door essentiële olie bij katten. Gebruik echte, pure, therapeutische essentiële olie en geen synthetische olie met een lekker geurtje.

Heb je een goed merk te pakken zorg dan dat je het juiste onderwijs krijgt over het gebruik van essentiële olie bij katten. Je kan bijvoorbeeld beginnen met onze mini cursus Kat & essentiële olie.

Marieke van Soest

Marieke van Soest

Schrijf je in

Recente Posts

Valentijnsdag – 5 Tips voor je huisdieren!

Help je paard de winter door

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mini cursus: Kat & Essentiële olie

Mini cursus: Hond & Essentiële olie

Mini cursus: Paard & Essentiële olie

Valentijnsdag – 5 Tips voor je huisdieren!

Help je paard de winter door

De kat en de kerstboom

Heeft jouw kat van die vieze, kriebelige vlooien?

Let op je paard in de regen!

Stille moordenaar nummer één!

Download hier je gratis e-book

Het spijt ons ontzettend voor het ongemak. Kijk gerust rond, maar het kan zijn dat sommige functies nog niet werken. We zijn snel weer bij je terug...

Download HET gratis E-book!